Quiche au Maroilles
De Maroilles heet de beste kaas van het Noorden te zijn.
Het is zonder enige twijfel eerst en vooral de oudste. Zijn ontstaan wordt toegeschreven aan de monniken van de abdij van Maroilles, Vandaar zijn naam.
Ingrediënten voor 6 personen
- 200 gram bloem
- 150 gr zachte boter
- 300 gram nauwelijks gerijpte Maroilles
- 100 gram uitgelekte platte kaas
- 3 eieren
- zout en peper
- nootmuskaat
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor
Maak een brokkel-deeg (brisédeeg) met de bloem, 100 gram boter 2 snufjes fijn zout, een half glas water. Laat 30 minuten rusten en rol het deeg uit en leg het in een licht beboterde taartvorm. Verwijder de korst van de Maroilles en snijd de zuivel in kleine dobbelsteentjes. Klop de eieren, doe de kaasblokjes erbij en breng op smaak met de nootmuskaat. Giet deze bereiding op de bodem van de taart. Laat 20 minuten bakken in een matige oven van 170 graden Celsius. Voeg de rest van de boter in klontjes toe en zet nogmaals 10 minuten in de oven.
Dien warm op met een heerlijke salade.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.